• Lager

    Οι πιο διαδεδομένες μπύρες στον κόσμο. Έχουν ζυμωθεί με βυθoζύμες, οι οποίες ζυμώνουν το ζυθογλεύκος αργά και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Μετά τη ζύμωση συνεχίζεται η ωρίμανσή τους σε κατάλληλους αποθηκευτικούς χώρους με χαμηλές θερμοκρασίες. Είναι συνήθως ξανθές και μαύρες και εύκολες στη γεύση και τα αρώματα.

  • Pils

    Τύπος ξανθής βυθοζύμωτης Lager με πικράδα και "ξηρό" χαρακτήρα. Οι αυθεντικές προέρχονται απότη Βοημία και έχουν έντονη τη μυρωδιά του λυκίσκου. Στη Βαυαρέζικη εκδοχή τους εμφανίζονται πιο δυνατές και με τη διακριτική παρουσία της βύνης να κάνει τη διαφορά.

  • Weiss

    Αφροζύμωτες μπύρες από τουλάχιστον 50% βύνη σιταριού. Συνήθως ξανθές έως κεχριμπαρόχρωμες, κυκλοφορούν ως διαυγείς ή ως θολές, αφιλτράριστες, με μαγιά στο μπουκάλι. Το άρωμά τους είναι γενικά κάπως φρουτώδες και η γεύση τους ελαφρά γλυκόξινη. Είναι από τις πιο θρεπτικές μπύρες.

  • Ale

    Είναι μπύρες που έχουν ζυμωθεί με αφροζύμες. Το βασικό χαρακτηριστικό των Ale είναι το φρουτώδες άρωμά τους. Όλες οι πραγματικές ale μπύρες ζυμώνονται με παραλλαγές αυτού του τύπου ζύμης. Δεν είναι ακριβώς επαρκείς, μιας και αφήνουν αζύμωτα σάκχαρα και εστέρες, ενώ δημιουργούν την φρουτώδη πολυπλοκότητα που βρίσκεται πάντα σε μια πραγματική ale και μερικές φορές μια γλυκάδα βουτύρου.

  • Trappist

    Υπάρχουν μόνο 6 ετικέτες στον κόσμο που επιτρέπεται από την νομοθεσία να φέρουν αυτό το όνομα και είναι όλες από Trappist μοναστήρια, ένα στην Ολλανδία και τα υπόλοιπα στο Βέλγιο. Όλες είναι με αφροζύμες, με ζύμωση στο μπουκάλι, ξηρές ή γλυκές, φρουτώδεις και πολύ αρωματικές και όλες με υψηλό αλκοολικό τίτλο.

  • Άλλες μπύρες
  • Βαρέλια